Contactlenzen


Lenzen zijn in grote lijnen onder te verdelen in 2 soorten: vormvaste en zachte lenzen.

Wat voor u het meest geschikte type is, hangt af van een aantal factoren.

Van belang is welke eisen u stelt: werk, hobby’s, sport, mogelijk medicijn gebruik en natuurlijk het belangrijkste van alles: de bouw van uw ogen.

 

ZACHTE LENZEN

Een zachte contactlens is soepel en neemt de vorm van het oog aan tijdens het dragen. Het oog went daarom makkelijker aan een zachte contactlens dan aan een vormstabiele lens. Zachte lenzen zijn zeer geschikt voor het afwisselend dragen van lenzen en een bril.

Omdat het verliesrisico van zachte lenzen minder groot is dan van vormstabiele lenzen, zijn ze ook ideaal voor sporters.

 

VORMVASTE LENZEN

Ook wel hard zuurstofdoorlatende lenzen genoemd. Deze lenzen zijn er tegenwoordig in allerlei nieuwe materialen en pasvormen. Het draagcomfort is aanmerkelijk verbeterd en op langere termijn zijn het meestal de voordeligste lenzen.

Ze gaan namelijk vaak veel langer mee dan zachte lenzen. Ook voor mensen met sterkere cilinders zijn er veel meer mogelijkheden bij dit type lens.

 

MULTIFOCALE LENZEN

Zowel in zachte als in vormvaste lenzen is tegenwoordig multifocaal, d.b. zowel een verte als een leesdeel, heel goed mogelijk en voor steeds meer mensen een zeer goede optie.

Mocht u interesse hebben, maak dan graag een vrijblijvende afspraak bij ons om voor u te kijken of één van deze mogelijkheden iets voor u kan zijn.