Over Ons


Op 1 april 1971 begon Herman Azijnman een gespecialiseerde contactlenspraktijk in de Van Breestraat in Amsterdam.

In die tijd werden contactlenzen nog zeer beperkt geleverd, veel opticiens hadden niet de kennis om contactlenzen aan te passen en stuurden dan ook hun klanten voor contactlenzen naar de gespecialiseerde klinieken waarvan Azijnman Contactlenzen er een was.

Destijds kwamen de klanten via mond-tot-mondreclame uit alle windstreken. Men reisde bijvoorbeeld vanuit Groningen of Den Bosch richting Azijnman Contactlenzen. Dat zou in de huidige tijd ondenkbaar zijn omdat je nu overal lenzen kunt kopen. Azijnman Contactlenzen heeft echter door de jarenlange ervaring veel kennis in huis om bijzondere contactlenzen aan te passen en problemen op te lossen. Maar het belangrijkste in de filosofie van Azijnman Opticiens, zoals het bedrijf tegenwoordig heet, is om de aanpassing en de begeleiding op een dusdanige wijze te doen zodat er geen klachten ontstaan.

De gespecialiseerde kliniek van Azijnman Contactlenzen die jarenlang gevestigd was in de Frans van Mierisstraat te Amsterdam is sinds 2003 geïntegreerd in twee filialen van Azijnman Opticiens t.w. Azijnman Opticiens,            Sint Antoniesbreestraat 140 en Azijnman Opticiens, Vijzelstraat 81 te Amsterdam.

 

Azijnman Opticiens heeft binnen zijn eigen optiekzaken verhoudingsgewijs een groot percentage contactlens klanten.

Tegenwoordig is Richard Azijnman de drijvende kracht van Azijnman Opticiens. Ook op brillengebied blaast Azijnman Opticiens zijn deuntje mee. Een goede oogmeting is een visitekaartje van het huidige bedrijf. Ogen krijgen dus van ons de aandacht die zij behoeven, klantvriendelijkheid staat zeer hoog in ons vaandel. Bij ons bent u geen nummer maar wordt u nog met de nodige persoonlijke aandacht behandeld.